VARNING! Nytt datavirus kommer åt din plånbok utan att du ens är online.

De flesta elaka datavirus kommer åt din plånbok för att du surfat in på fel sida eller laddat hem något du kanske skulle undvikit.

Men nu finns det ett nytt ute, du behöver inte ens vara inloggad på en sajt, du behöver faktiskt inte ens vara online för att detta ska komma åt det.
Det är det statligt sanktionerade viruset ”TV-avgift” som snart kommer att infektera alla datorer och surfplattor i landet.

Spelar ingen roll om du tittar på SvT’s sändningar eller inte, det är sanktionerat från riksdagen att det ska räcka med att SvT är online med sitt utbud för att detta virus ska komma åt din plånbok.

Så stort tack riksdagen för att ni inför denna nya straffskatt för datorinnehav. Det borde göra susen för en datorbransch som redan nu har det jobbigt med överlevnaden.

Men det är ingen skatt, bara en avgift. Alla ska betala den, men det är ingen skatt. Det är därför vi har Aktiebolaget Radiotjänst med 160+anställda som kräver in det, istället för den redan etablerade kanalen via skattemyndigheten.

Ska alla betala så ta det på skattsedeln, ska jag nu tvingas betala trots att jag inte använder skiten så vill jag ha det så billigt som möjligt och då kan Radiotjänst läggas ner omedelbart.

/Niklas Starow.

Edit.
Metro ringde och jag gav dem en mer nyanserad kommentar.

Relaterade länkar.
Anna Troberg, HAX, DN, IDG, Resumé, Lars-Erick, Farmor Gun, SvD.

 

Annonser

5 comments on “VARNING! Nytt datavirus kommer åt din plånbok utan att du ens är online.

 1. Sipik skriver:

  Det är helt stört att SVT av egen fri vilja VÄLJER att lägga ut hela sitt utbud på SVT Play och att detta sedan ska TVINGA alla att betala TV-licens för datorer.

  Det är ju uppenbart så att SVT lägger ut allt på SVT Play av exakt den anledningen. Annars hade de lätt kunna göra så att man får ett login på SVT Play när man betalar TV-licens.

  En dator har inte som uppgift att kunna se på TV. SVT väljer själva att lägga ut sitt utbud fritt åtkomligt på SVT Play.

  Tänk om jag skulle kunna spela in en låt, släppa den fritt på nätet sedan kunna ta betalt av alla som har TILLGÅNG till den, dvs ALLA. Hur stört skulle inte det vara? Det är exakt situationen med SVT och Radiotjänst.

  • BeanDaddy skriver:

   Någon har haft otur när de tänkte. SVT borde få göra som alla andra och kräva login om någon skall utnyttja tjänsten och ta betalt för detta (och login borde givetvis ingå i normala TV-avgiften).

 2. Andreas skriver:

  Hur faktureras tittare som använder tjänsten från utlandet?.. även i sverige finns det proxy-tjänster som gör det möjligt.

 3. Lars-Erick F skriver:

  SVT är ett publicserviceföretag som har till uppgift att, utan annonsinkomster, dels producera program av hög kvalitet, dels något för alla, dvs en hel del skit också.
  Några direkta krav på en kvalitetsandel i de annonsfinansierade kanalerna finns inte (utom i viss mån för TV4). De producerar därför ännu mera strunt, som finansierad med annonser.
  Men givetvis borde teve-avgiften tas bort och ersättas av en skatt, pga att SVT just har det som anses av riksdagen vara ett public-serviceuppdrag. Och god journalistik kräver kostnadstäckning. (Tyvärr även struntet… men det får vi så att säga på köpet).
  En avgift för innehav av teve eller dator, det är ungefär som att betala prenumerationsavgift för en tidning i och med att man innehar en postlåda.

  Men kan ngn komma på en metod för att överföra de enorma vinster en del internetbaserade bolag (Google t ex) gör (med obetydlig insats) till de media som faktiskt producerar nyttig och intressant information. Och som Google etc bara länkar till…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s