Vad säger Wahlström & Widstrands övriga författare om Ingmar Karlssons antisemitiska skrift?

Något över och under huvudet på många av oss har det pågått en strid mellan Ingmar Karlsson och Torbjörn Jerlerup ett tag nu.

Historiken är som följer – Ingmar Karlsson har skrivit boken ”Bruden är vacker men har redan en man”, där Torbjörn Jerlerup har avslöjat ett stort antal falska citat som är grovt antisemitiska och hämtade från källor som bland annat förnekar att Förintelsen ägt rum.

Detta tålde inte Ingmar Karlsson och har i olika omgångar gett källhänvisningar till sina citat, vilka har visat sig komma från antisemitiska hemsidor eller helt enkelt inte existerar. Något som Jerlerup med klinisk ackuratess har kunnat backa upp med korrekta källor, i de flesta fall även originalkällorna.


Dock så har förlaget som gett ut Ingmar Karlssons bok, Wahlström & Widstrand, än så länge backat upp publiceringen. Vilket är förvånansvärt. Nog borde man inte låta prestige låta få förtur mot en antisemitisk text?

Så jag vill nu ställa frågan om hur förlagets övriga författare ställer sig till detta, för ett rykte om att vara utgivare av antijudisk propaganda av ganska så grov sort har en tendens till att spilla över.

Vilka andra författare har då W&W i sitt stall?

Första som dyker upp är en av våra mest folkkära personer genom tiderna, Hans Alfredsson. Och redan där borde förlaget dra öronen åt sig, för vad skulle Hasse Alfredsson och hans familj anse om detta tilltag?


(Hans Alfredsson)

Andra mer kända författare är Jens Lapidus (Snabba Cash), Viveca Lärn (barnboksförfattare), Lukas Moodysson (Fucking Åmål, Lilja4ever) och Per Wästberg (författare, medgrundare av svenska Amnesty).

Så, W&W, hur långt går er prestige?
Ska ni låta årtionden av arbete, dussintalet anställda och ett antal respekterade författare, gå förlorat för att ni ställer er bakom en författare till den milda grad att ni gör er kända som publicister av antisemitiskt material?

/Niklas Starow

(inlänkningar – svd, newsmill, truthandfiction, pophöger, )

Annonser

En kommentar på “Vad säger Wahlström & Widstrands övriga författare om Ingmar Karlssons antisemitiska skrift?

  1. […] Bloggat: Niklas Starow  Share this:FacebookTwitterE-postSkriv utGillaGillaBe the first to like this. Inlagd i:Antirasism, Antisemitism ← Motargument mot rasism och “andlig smitta” Bli först med att starta en konversation […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s