För spridning så återbloggar jag Calandrellas text, med denna kommentar:

1922 öppnade världens första Rasbiologiska institut. Ett institut som var en direkt följd av idén med Rashygien, en idé som anammades av nazisterna och ledde till den slutgiltiga lösningen.

90 år senare ”firas” detta jubileum genom att regeringen driver igenom en lag som tillåter en myndighet att registrera etnisk bakgrund (judar, romer), hälsa/medicinsk bakgrund (transpersoner, medicinskt svaga, mentalt svaga) och fackliga.

Vad i all världen kan gå fel med en lag som denna?

Calandrellas blogg

TL;DR: IFAU-registret öppnar för ändamålsglidning och tillåter medborgarrättskränkande behandling av mycket känsliga personuppgifter om etnisk härkomst genom att undantag ges från Personuppgiftslagen. Stoppa lagen nu – riv upp, gör om, gör rätt! Skriv på namninsamlingen hos Avaaz! Blogga! Twittra (#IFAU)! Facebooka! Mejla riksdagen! Ring regeringskansliet! Skriv insändare! Kontakta partierna! Visa att Piratpartiet och andra integritetsvänner fortfarande är en demokratisk kraft att räkna med – att vi gemensamt kan försvara våra rättigheter!

Dystratidenderom detnyaförslagetomIFAU-registerspridsöverlandet – nu handlar det inte om att försvara friheten på Internet, utan om att försvara medborgarna från statlig registrering av medlemskap i fackföreningar och etnicitet. Men invändningar väcks. Är det verkligen så illa som alla tror? Finns reell grund för våra påståenden om massövervakning och medborgarrättskränkning, våra liknelser med FRA?

Det är det jag nu ska undersöka, genom att läsa

Visa originalinlägg 2 199 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s