ACTA2 (CETA) EU-kommissionen struntar i såväl Parlament som medborgarna.

Bara en vecka efter att ACTA-avtalet skjutits i sank av EU-parlamentet så hittar Farmor Gun Michael Geists post om CETA-avtalet, ett avtal som i stora stycken är identisk med ACTA-avtalet, med straffbestämmelser och allt.

Den jävla parasiten på samhällskroppen, hydran med för många huvuden, upphovsrättsindustrin, vägrar ge sig. Tillsammans med demokratifientliga girigbukar i EU-kommissionen ska det lik förbannat inskränkas på medborgerliga rättigheter och friheter.

Problemet är att det är upphovsrättsjurister som skriver förslagen om förstärkt upphovsrätt, det är personer på samma juristutbildningar som sitter i departement och skickar dem vidare till politiker som likt lydiga får gör förslagen till verklighet. Det är den kedjan som måste brytas, men ingen i den kedjan har ett intresse av att förändra ordningen och varför skulle de vara det?

Vad är ditt förslag? Vad kan Du göra?

Ett förslag är  – SKRIV! Skriv till de riksdagsledamöter från din valkrets och berätta att du tycker det är fel att skyddstiden för ett verk ska vara livstid + 70 år. Om de envisas med att försvara rådande ordning, GE FAN I ATT RÖSTA PÅ DEM!

Hitta ett parti, om du av någon outgrundlig anledning inte kan tänka dig att rösta på antingen  PP, L, V eller Mp, hitta då en person i det partiet du tänker välja och låt sedan denna veta att du tänker rösta på den just av det skälet. När en politisk representant får en personlig relation till sina väljare får den också incitament att stå mot de krafter inom partiet som hellre är i fickan på upphovsrättsindustrin än respekterar medborgarna.

Oavsett vad du väljer, är det hög tid att du gör det nu. väntar du blir det försent.

Andra länkar: Hax, Fredrik.

En kommentar på “ACTA2 (CETA) EU-kommissionen struntar i såväl Parlament som medborgarna.

  1. Nicklas Eriksson skriver:

    Jupp, skönt att man redan röstat V då;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s