(updated, with english version) Bög, fackföreningsansluten eller Jude? Då ska du in i det nya statliga registret!

Ett skarpt förslag från regeringen menar att vår politiska åsikt, etnicitet och annat staten enbart ska skita i, ska de nu kunna lagra i databaser. Ursäkten är att många av uppgifterna kommer att vara avidentifierade och att de bara används i forskningssyfte. Något som jag skiter hejdlöst mycket i.

Staten ska inte ha tillgång till dessa uppgifter, det är rent ut sagt vidrigt att de ens kommer på tanken att lägga ett sådant förslag.

Snacka om att lägga ut mattan för att framtida fascistoida partier ska ha lätt att påbörja en fin utrensning. För det kan fan inte bara vara jag som får associationer till stämplar i pass och påsydda märken som berättar om din etniska härkomst.

Denna jävla ”Papieren Bitte”-lag måse stoppas!

fler länkar – SR, Ny Teknik, Silobreaker, Gp, Calandrella, Nipe.

Edit – länken till lagrådsremissen.

Ps. När du ändå är här, skriv gärna på namninsamlingen för Brokep’s nådansökan. (länk.)

—————–

English version:

The legislators in Sweden is trying to pass a law that allows them to register your ethnicity, political view and other things the government should be allowed to have information about. The excuse is that is ”for research purposes only”, an excuse i couldn’t care less about.

The government shouldn’t have access to this information and it is horrid that this legislating proposal even have come this far.

Talk about rolling out a red carpet for future fascistoid parties to make it easier for them to commit ethnic cleansing. ‘Cause it can’t be just me that get flashbacks and associations to the passport-marks and sewed on marks that tells your origin from 1930’s Germany?

This ”Papieren Bitte”-law must be stopped!

Wow, readers from 48 countries so far!
Great, this way we can stop this antisemitic, gaybashing fuck of a law before it is to late!

16 kommentarer på “(updated, with english version) Bög, fackföreningsansluten eller Jude? Då ska du in i det nya statliga registret!

 1. kurohin skriver:

  Har för mig att något land som Tyskland invaderade hade ”jättebra databaser” över vilka folk var och det gjorde det så mycket mera effektivare när de ta reda på vilka som skulle sättas på tåg till olika ställen. Även om vi själva inte tänker använda databaser till något ”dumt” så måste man även tänka på vad som kommer att hända när den hamnar i andras händer.

 2. […] Niklas Starow,  Ny Teknik, Silobreaker, Gp. […]

 3. makersidiom skriver:

  Reblogged this on Blog à la Jozef M. Svajl and commented:
  Worrying future of Swedish politics? Use google translate if you can’t read Swedish.

 4. calandrella skriver:

  Helt avanonymiserade databaser där människor ingår frivilligt är för mig helt okej. Men detta handlar alltså inte om det…?

  • Niklas Starow skriver:

   Nope, detta är tvång, för att regeringen vill utvärdera sin arbetsmarknadspolitik ner på detaljnivå. till exempel om bögar i Alingsås har svårt att få jobb och om de är fackanslutna. Eller om Judar i Malmö bara jobbar för andra Judar.

   • Pierre skriver:

    Det hela har bara goda intentioner. Alla gynnas (läs Svenskt näringsliv) av exakta mätmetoder när regeringen skall utveckla Jobb och utvecklingsgarantins fjärde fas.

    • Niklas Starow skriver:

     Vägen till helvetet kantas av goda intentioner. Det som av en myndighet kan användas för att göra bättre arbetsmarknadsåtgärder kan av en annan myndighet 12-16-20 år in i framtiden användas för helt andra saker. Och ingen vet hur det politiska läget i Sverige ser ut då. Därför ska man undvika godtycklig registrering.

 5. Man undrar hur fackföreningstillhörighet kan vara meningsfullt i utvärderingen av arbetsmarknadspolitiken.
  Har du någon länk till själva lagförslaget, eller någonstans där det uppges exakt vilka uppgifter som ska registreras?

 6. […] ignorans om det kraftiga motstånd tidigare övervakningsinitiativ väckt. Därtill innebär det en farlig förenkling för eventuella framtida fascistoida partier som kommer in i regeringen (det har hänt i Grekland, […]

 7. calandrella skriver:

  Så där, nu har jag skapat en namninsamling hos Avaaz mot registret, på https://secure.avaaz.org/en/petition/Stop_the_Swedish_IFAU_Register/ . Skriv under och sprid länken vidare! (Har för övrigt också bloggat om det, på http://calandrella.wordpress.com/2012/07/11/stoppa-regeringens-nya-overvakning-skriv-under-hos-avaaz/ .) Nu stoppar vi det här tillsammans!

 8. makersidiom skriver:

  No problem. Someone’s gotta keep an eye on these scoundrels! =D

 9. […] till helvetet kantas av goda intentioner. Det skriver Niklas Starow i en kommentar till sitt eget blogginlägg om hur regeringen vill att myndigheten IFAU ska kunna ägna sig åt registrera etnicitet, […]

 10. […] Tex: Bög, fackföreningsansluten eller Jude? Då ska du in i det nya statliga registret. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s