John Strandberg i Skövde är ett mobbande as.

Detta är John Strandberg, 19 år, boende i Skövde och vad han är beredd att göra mot en fullständig främling. (edit, han heter ”John”, inget annat. tack för rättningen Tomas)

Han ser en jublande tjej som råkar ha några hårstrån i armhålan och utsätter henne för en förföljelsekampanj utan dess like.
Fullständigt likgiltig inför det faktum att det ären helt vanlig tjej så tar han en screenshot på henne, lägger ut det på sin facebooksida tillsammans med nedlåtande och hånande kommentarer och det dröjer inte länge innan en kaskad av mänskligt avskräde spyr ut sina obegåvade hjärnsvulster över fotot.

Efter att bloggsfären lagt uppmärksamhet på detta har idioten plockat bort bilden och tråden, men det förändrar inte det faktum att han är ett praktarsle.

Jag planerar inte att pixla bort namnen på någon i kommentarsfältet på bilderna, förrän de bett offentligt om ursäkt.

Annonser

39 comments on “John Strandberg i Skövde är ett mobbande as.

 1. josephine skriver:

  så fruktansvärt jävla sjukt.

 2. Carl skriver:

  Om ni inte har fattat det här så gör ni er själva till större idioter än vad ni redan är. Ni tycker John är ett mobbande as som har lagt upp en bild på en tjej? Vem har sagt att han la upp bilden för att skämma ut henne. Det är ni som gör henne till offret. Om ni inte har märkt det så är det ni som är dem största idioterna. Dessutom gör ni saken till större än vad den redan är. Ni kan diskutera om det här men ni kan inte diskutera om saker som är viktigare i livet. Så vad jag vill säga är att ni är de mobbande asen som häller salt i såren och gör saker värre än vad det är. / Broder till John

  • Niklas Starow skriver:

   Det som hänt är att din bror har lagt upp en bild på en vilt främmande tjej för att få ett billigt skratt, något som nu exploderat i hans ansikte.
   Att du är partisk är helt naturligt, men det förändrar inte faktum hur mycket du än önskar det.

   I korthet kan man beskriva detta som ”Handling och konsekvens”.
   John gjorde en dum sak och detta är konsekvensen.

   • Carl skriver:

    Jaha nej nej. Då e det bara min bror som är syndabocken. haha aa han e jävel trots allt han e ondskefull han. När du säger mobbande as så tycker du att det är helt ok? Har du något bevis på att min bror ville håna tjejen när han la upp bilden? ge mig ett bevis. Det e du som gör henne till offret. Detta har inte haft några negativa konsekvenser. Det är ni bloggare som överreagerar på saker som inte äns är utav värde. Dessutom dömer ni min bror att han är ”ett mobbande as” för han la upp en bild. Herregud.. Niklas skaffa nått vettigare och roligare att hitta på än att skriva på din blogg. Du känner inte min bror så det finns inget du kan säga ändå. Ha en trevlig dag.

    • Niklas Starow skriver:

     över 100 delningar på bilden, hundratals kommentarer på din brors facebooksida, 1100 ”gilla” och du tycker att vi som reagerar mot mobbningen av flickan är de som är elaka?

     När han offentligt ber om ursäkt kommer jag att ta in det på bloggen, fram tills dess ändras inte en stavelse.

    • Din bror kanske kan hitta någonting annat och mer meningsfullt att göra än att sitta vid datorn och kommentera främmande människors kroppar?

    • maria skriver:

     Hela kommentaren skriker obildad inskränkt(behöver du kanske slå upp ordet i ordlistan?)småstadskille med dito bror. Välkommen till min psykologmottagning för behandling av ert respektive mindervärdeskomplex!

  • Gia skriver:

   Att ni fortfarande inte begriper hur fel och vidrigt det är att göra sådant där och inte ens kunna bevärdiga sig med en ursäkt efteråt utan istället lägger energin på att försvara beteendet visar bara på hur viktigt det är för folk att sätta ner foten och säga ifrån.

  • auuus skriver:

   ”Saker som är viktigare i livet”
   Mobbning är väl ändå en väldigt viktig grej att ta upp?
   Och du skriker efter bevis? Hans kommentar där under är väl bevis nog?

  • Någon annans bror. skriver:

   Carl: Istället för att försvara din brors vidriga beteende här så borde du förklara för din bror personligen varför han har gjort fel så att han lär sig att inte vara ett kräk.
   Det är vad jag skulle göra om mitt syskon gjorde nått så jäkla vansinnigt, Att du är partisk borde inte vara något hinder från att se vad han och hans gelikar har gjort, om du inte kan se vad han gjorde fel så kanske det är ett familjeproblem. Ni är väll förhoppningsvis inte en hel familj av mobbare?
   Sen så hoppas jag även att alla förstår att massvis utav föredetta mobboffer har sparat alla dessa bilder med namn, foto och vad de sagt. Det här kommer aldrig försvinna från nätet, och när dessa idioter söker jobb så kommer arbetsgivare som söker på deras namn finna att de är den typen av människor som man inte vill ha på någon arbetsplats. Dessa mobbare får vad de förtjänar av karma.

 3. Malin skriver:

  Det ar sa tragiskt att sa manga hoppade pa the bandwagon sa snabbt! Man onskar ju nar sant har hander, nar nagon bakatstravande omogen idiot gor sig lustig over nagon annan – en individ med kanslor och egenvarde – att majoriteten av de som ser det i alla fall kunde som grupp visa att det inte ar okej. Istallet skrattar alla med, manga sakert bara for att passa in. Det ar sa trakigt att det ska behova vara sa. Bra att manga bloggare sager ifran i alla fall!!

  • Matilda Flodin skriver:

   Det var ju de som sade ifrån men då fortsatte John m. fl. att framhärda att de minsann hade rätt att bete sig som de gjorde.
   Så går det när man inte får någon uppfostrad med sig från sitt hem! T. ex. när man har föräldrar och syskon som tycker att ens beteende är helt i sin ordning!

 4. Maria skriver:

  BRA SKRIVET NIKLAS!

 5. Linnea skriver:

  Trots att jag tycker det är hemskt att en helt vanlig person ska bli hånad för något så simpelt som en orakad armhåla så kan jag ändå hålla med om att det, trots att det ju verkar lite misstänkt, inte finns några bevis på att det verkligen är ”John CaptainBatman Strandberg” som är boven i det hela. Visst, han lade ut bilden, men personligen tycker jag att det är de som kommenterade en massa nedlåtande och elaka saker om bilden som borde få den värsta ”skiten” för det hela.

  • Niklas Starow skriver:

   Varför tar du honom i försvar?

   Han lade upp bilden och lät hundratals personer skriva nedlåtande kommentarer och du tycker synd om honom?

  • Rannva skriver:

   Hade han satt upp bilden i ett syfte att inte mobba henne, då hade han nog skrivit en kommentar lite tidigare, där han då skulle ha sagt åt folk att dessa elaka kommentarer inte är okej. Det är hans bild, hans post, hans ansvar att klimatet i diskussionen är rätt. Med var kommentar som han inte raderade eller besvarade med att den var oacceptabel och elak, gav han sitt medgivande. Det tar inte bort de andras ansvar för vad de skrivit, men det är hans ansvar att sådant inte sker på hans bilder, precis som det är en forum-admin som bär ansvaret att deras forum används korrekt.

 6. Martin skriver:

  Jag har tänkt på en sak.. Jag såg också denna bilden.. Men det jag funderar på är vad denna John har gjort för att bli kallad en mobbare och ett as dessutom?
  Det enda John gjorde var att han lade upp en bild på Internet!
  John själv sade inte ett enda ord som var nedlåtande. Det var de som kommenterade bilden som sade nedlåtande saker.

  Sedan måste jag lägga en ganska grov pik mot SVT då det faktiskt var de som filmade flickan med samma ändamål som John. Att ge tittarna ett gott skratt…

  • Niklas Starow skriver:

   SvT filmade ett stort antal jublande personer, av alla dessa valde John ut denna tjej och lät henne bli ett billigt skämt för sin umgängeskrets.
   Att försvara hans agerande är att stötta mobbing.

   • Dennis skriver:

    Han har ju fortfarande inte sagt något om tjejen mer än att hon är söt? Sen hur man vill tolka det är upp till vilken person som helst.
    Han har dessutom inte hängt ut bilden mer än vad svt har gjort när dom filmade flickan.

    • Niklas Starow skriver:

     Det är viss skillnad att svepa med kameran och ta närbilder av ett dussintal jublande människor och att som John, plocka ut en ur mängden att bli offer för hans och hans ”vänners” spott och spe.

     Ser du inte skillnaden mellan dessa ageranden får du extremt svårt att berätta för dina framtida barn att mobbing är fel när de kommer hem gråtande. Såvida du inte uppfostrar dem att bli mobbare.

    • Matilda Flodin skriver:

     Det gjorde han visst. När folk gick in och protesterade mot de som sade att hon var äcklig gav han sitt stöd till mobbarna. HAN sade att hår under armarna var lika äckligt som att inte duscha, Allstå mobbade han med.

  • Pernilla Nilsson skriver:

   Det är så vansinnigt sorgligt att människor i alla åldrar tycker det är ”underhållande” att håna människor via nätet och tv. John är killen/tjejen som flinar åt dig när du gör bort dig på skolan eller på jobbet. Han skulle aldrig slå själv, men hejar på när andra gör det. Sorglig liten människa det där.

 7. Bella skriver:

  Fyfan för honom och alla äckel som kommenterade om hennes utseende!

  Jag tycker så fruktansvärt synd om tjejen som har blivit ett offer för fula, fega as som inte har något bättre för sig.

  Hoppas hon slipper allt det här!

 8. TS skriver:

  John faller i facket ”omogen & dum”…Han borde lära sig att respektera & acceptera att folk får se ut som de vill.Det är hennes kropp, hon får själv välja vad hon gör med den.INGEN har rätt att håna en annan människa. Det är helt enkelt fel och ruttet :/

 9. Johanna skriver:

  Martin; John hade kunnat ta bort bilden istället för att låta hundratals ”gilla” och kommentera den. Logik?

  Men vad vet jag, han kanske tänkte ”öh, fan, öh, hur ska jag göra nu? alla typ ba kommenterar å jag ba öh? men det är väl inte mitt fel? elle? fan jag loggar ut så är säkert allt borta när jag loggar in igen! öh?”

  Klen (patetiskt?) ursäkt att säga att det inte är hans fel för att han själv inte medverkat i kommentarerna.

 10. Anneli skriver:

  Bra gjort! Stå på dig och ha detta kvar! Han behöver detta och det behöver även hans vänner!!

 11. Kliarochsticks skriver:

  Blir i alla fall glad av alla som gör det du gör, dvs reagerar på det vansinniga han gör. För mig är det helt obegripligt att man kan reagera så hårt på att någon annan har hår under armarna. Underligare saker måste ha skådats!!

  Att det ska vara så jävla svårt att låta en människa se ut som den gör…

 12. Flashback skriver:

  Bra att PK-mobben drar igång en mobbingkampanj mot alla som inte följer PK-mobbens normer!

 13. Jonas Bengtsson skriver:

  har vara 2 ord för John och det är….

  ååååÅÅÅÅÅÅÅHHHHHH SOPA!!!!!

 14. Nils skriver:

  Han la ut en bild utan att håna eller kommentera nedvärderande och fick en massa delningar och gilla och för det är han ett svin och en mobbare?
  Hoppas verkligen inte någon av er som anklagar han får många delningar eller gillanden på facebook för då kanske även ni blir en mobbare och ett as 😉

  • Niklas Starow skriver:

   Om du inte ser skillnaden mellan Johns agerande, att lämna ut en fullständig främling för hans närmaste att göra åtlöje av. Och mitt agerande att avslöja honom för omvärlden, då har du ett problem som är långt större än jag har lust att rätta till.

 15. […] Med anledning av gårdagens inlägg: “John Strandberg i Skövde är ett mobbande as.” […]

 16. Josef Boberg skriver:

  En kommentar måste ha med inlägget att göra // Niklas S.

 17. Jag tycker synd om unga tjejer som tvingas leva i detta mansgrisiga klimat. Ofta är unga tjejer osäkra och låter sig styras av killarnas diktat, som är direkt kvinnohatande nu för tiden. Detta måste vi stoppa. För under det hela finns en flockaggressivitet, som är totalt oreflekterad och direkt obehaglig. Naturligtvis sanktioneras kvinnohatet uppifrån, från maktens absoluta centrum, annars skulle inte den fega flocken stämma i så obehindrat.

  • Martina skriver:

   Bra sagt. Tillsammans kan vi stoppa alla kvinnohatare och alla pedofila mansgrisar. Den här mobbningkillen är bara som alla andra män. En dag ska vi till slut lyckas utrota dom.

 18. Martina, Hur gammal är du? ”Tillsammans ska vi stoppa alla kvinnohatare och alla pedofila mansgrisar” = ”En dag ska vi till slut lyckas utrota dom”.
  Hur får du den ekvationen att gå jämnt ut?
  Men jag förstår att du känner dig hotad om någon vill stoppa mobbningen ifall du drar sådana paralleller. Att säga ifrån i den här frågan innebär inte att vilja ”utrota” någon. Men jag förstår att du inte förstår skillnaden. Enligt dig är de som vill stoppa pedofili och kvinnohat förhatliga. Med andra ord har du inga problem med att det fortsätter. Det tycker jag är en avskyvärd åsikt. Jag hoppas att du åtminstone känner till att pedofili är kriminellt och att kvinnohat strider mot vår demokratis grundprinciper. Även om inte just du håller dem högt, så finns det de som gör det. Och därför också är villiga att protestera när människors rättigheter kränks, så som Niklas Starow här har gjort. Det tycker jag var ovanligt bra gjort av honom.

 19. Kei skriver:

  Jag tror det är första gången jag ser en person av manligt kön ta upp detta problem, hurra!! Min ganska sargade manssyn är numera lite lite återställd.
  Om någon mot förmodan läser detta lite utdaterade blogginlägget så kan jag varmt rekommendera den här filmen på youtube; http://www.youtube.com/watch?v=_FpyGwP3yzE där Jean Kilbourne skickligt och på ett nyanserat och humoristiskt sätt berättar om hur media lär oss hur vi ska se på kvinnor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s