Vem bad om ”förmånen” att betala 5% i avgift, Kommunal?

En av de konstigaste ”medlemsförmånerna” som dykt upp inom fackföreningsrörelsen den senaste tiden är den med kreditkort.

Det är fackförbundet Kommunal som anser att detta är en förmån de förhandlat fram:

  • Årsränta 15,65%, Om du väljer att uppgradera kortet och utnyttjar krediten.
  • 5%-avgift vid kontantuttag. dvs om du tar ut en femhundring så kräver komunal (via kredirkortsföretaget) 25 spänn i avgift, en avgift som gäller oavsett om kortet behålls som det är eller uååågraderas som kreditkort.

Nu är inte kommunal det enda fackförbundet som ger ut denna , intressanta, möjlighet. Även Handels har infört det.

Enligt en twitterdiskussion så (mellan mig, imike och kommunal) menar Kommunal att ”vi har kapacitet att satsa på både förmåner som medlemmar önskar och lönekrav.”.
Då blir genas min fråga
– Har medlemmarna verkligen efterfrågat ett kreditkort som facklig förmån, eller är det närmare sanningen att anta att Kommunal har kontaktats av ett kreditkortsföretag där Kommunal erbjudits ersättning mot att de ger detta till medlemmarna.

Om det är så att det senare påståendet stämmer, så har den personen/personerna, enligt min åsikt, överträtt sitt mandat. Det kan ALDRIG vara i enlighet med det fackliga uppdraget att för det första ge ut något som kostar MER än ett vanligt bankkort och för det andra gå till sängs med kreditkortsföretag för att fylla på den egna kassan.

Edit:

Senare i twitterdiskussionen framkommer det att Kommunal påstår att de inte får betalt av kreditkortstjänsten, men att de samtidigt är beroende av att medlemmarna skuldsätter sig för att få ett ”överskott”. Vilket för mig bara är att skjuta på betalningen ett steg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s