Syrienuppropet.

Detta upprop ställer jag mig bakom.
Niklas Starow – Oberoende Liberal.

“Sverige avvisar flyktingar till Syrien, trots det mycket allvarliga läget i landet. Detta är helt oacceptabelt. Europakonventionen förbjuder uttryckligen länder som undertecknat att avvisa människor som riskerar att utsättas för tortyr eller omänsklig och förnedrande behandling. Detta har dessutom understrukits i flera domslut i Europadomstolen. Europakonventionen är inskriven i svensk lag.

Därför ska vi inte utvisa oppositionella, eller andra flyktingar, tillbaka till länder i krig eller intern konflikt. Ändå gör vi det ganska ofta av orsaker som mer har med internationell maktpolitik att göra, mindre med humanitära omsorger och respekt för svensk lag.

Arabvåren nådde Syrien mars i år och människor tog till gatorna i fredliga demonstrationer för att protestera mot Assad-regimen. Sedan dess uppskattar FN att över 3500 människor har dödats, däribland hundratals barn. Rapporter om fler dödsoffer tillkommer varje dag. Till regimens facit kan dessutom otaliga sårade och tiotusentals fängslade, hotade och torterade människor läggas. Regimen har bland annat särskilt riktat in sig på läkare som ger vård till skadade demonstranter.

Men antalet döda är troligen större. Det finns inget sätt att veta hur stort mörkertalet är, då oberoende journalister inte kan arbeta i Syrien. Men via internet kan vi se utsmugglade bilder på demonstrationståg som urskiljningslöst beskjuts av militären. Det framstår alltmer som att landet riskerar att kastas in i ett blodigt inbördeskrig.

Därför kräver vi att Sverige ska följa svensk och internationell lagstiftning enligt de åtaganden vi har gjort och har att rätta oss efter, och stoppar alla avvisningar till Syrien tills läget förbättrats.

Detta är inte först och främst en fråga om svensk invandringspolitik eller ett krav på att någon specifik form av uppehållstillstånd måste utfärdas för alla som kommer hit från Syrien. Det är en enkel uppmaning till regering och myndigheter att se till att rådande lagstiftning efterlevs.

Björn “Beelzebjörn” Nilsson
Absolute Banana
Annarkia
Anne Kekki
Calandrella  
Camilla Rågfors
Carina Wellton
Frekar06
Frihetssmedjan

Humanistbloggen 
Opassande 
Per Pettersson
Markus Kylberg

Liberaldemokraterna
New Renaissance 
Nordic Dervish
Torbjörn Jerlerup
Värmlandspiraten
Yami och Pandorna  
Zac’s åsikter på ett fat
Anna Troberg

Annonser

5 kommentarer på “Syrienuppropet.

 1. Beelzebjörn skriver:

  Hej Niklas.

  Kul att du vill haka på 🙂

  Länkar in dig i listan på bloggen genast.

 2. […] New Renaissance, Calandrella, Humanistbloggen, Anna Troberg, Integritet och Frihet, Unileffum, Niclas Starow&lt , Uppropet på Facebook,  Twitter Nyheter från Syrien, […]

 3. […] Niklas Starow https://niklasstarow.wordpress.com/2011/11/23/syrienuppropet/ Share this:FacebookTwitterE-postSkriv utLike this:GillaBli först att gilla denna post. Postat i […]

 4. calandrella skriver:

  Bra! Trevligt att även du deltar. 🙂

 5. […] Frihetssmedjan Humanistbloggen Malinka Markus Kylberg Liberaldemokraterna New Renaissance Niklas Starow Nordic Dervish Opassande Per Pettersson Sammy Nordström Torbjörn Jerlerup Unileffum […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s