Carl Hamiltons svar.

Hej och tack för att du gjort dig besvär att skriva till mig. Jag har behandlat FRA-frågan i tre nyhetsbrev. Det första behandlade förslagets innehåll, det andra väsentliga tillägg som gjordes för att förbättra förslaget och det tredje — en reflexion över processen — kan du läsa nedan (de tidigare finns på min fp-hemsida). I tillägg kan man notera att skydd av medborgare är en inte bara är en legitim liberal verksamhet, utan en skyldighet för bl a en ledamot av riksdagen. Och då gäller det inte bara skyddet mot staten utan även mot statens och medborgarnas (inklusive soldater i tjänst utomlands) skydd.

Många som skriver till mig tycks utgå från,som en självklarhet, att en folkmajoritet är emot FRA därför att ledarsidor, bloggare, vänner och bekanta m fl är emot. Men är det sant? Finns en folkmajoritet, finns en korrekt opinionsmätare, eller ett resulat av en riksdagsvalrörelse på frågan, när alla argument lagts fram? En annan aspekt som inte tas upp är den hårda kritik som Alliansregerningen hade fått utstå för oförmåga att vara regeringsfähig och splittrad vid ett nej i FRA-voteringen. Vad hade inte oppositionen och FRA-kritksa ledarskribenterna sagt om någon vecka eller två i regeringsfrågan?

En möjlighet som jag rekommenderar alla intresserade är att läsa om förslaget (FöU 14) och debatten; http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=3120&doktyp=betankande&bet=2007/08:FöU14.

Fortsatt midsommar!
Carl

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s